Deviatoarele sunt folosite pentru dirijarea curgerii gravitationale a cerealelor catre diferitele utilaje ale bazei de cereale in conformitate cu fluxul tehnologic dorit. De regula sunt montate la gurile de curgere ale echipamentelor pentru transportul cerealelor. Pot fi cu doua, trei sau mai multe cai si pot fi actionate manual, electric sau pneumatic.

Deviatoare
Sibarele, care mai au si denumirea de zavoare sunt utilizate pentru comanda curgerii cerealelor din si catre echipamentele de transport al cerealelor, in conformitate cu fluxul tehnologic dorit. De regula sunt montate la gurile de curgere a cerealelor catre silozuri (la partea superioara a silozului) si la gurile de golire a cerealelor din silozuri (la partea inferioara a silozului). Pot fi longitudinale sau transversale si pot fi actionate manual, electric sau combinat.

sibare - zavoare
Tubulaturile, coturile, colierele si accesoriile sunt utilizate pentru transportul gravitational al cerealelor din si care echipamentele componente ale bazei de cerale, in conformitate cu fluxul tehnologic stabilit. Avand sectiuni in conformitate cu capacitatea de transport cereale a echipamentelor, sunt fabricate din otel rezistent la uzura iar suprafata este tratataanticoroziune.

Tubulatura si alte accesorii pentru silozuri de cereale