Uscatorul cu amestecator la randul sau dezvoltat initial pentru uscarea porumbului foarte umed, este un uscator universal, dovedit de o mie de ori de cei 1.000 utilizatori ai acestui produs.

Uscatoare STELA de tip Feed and turn cu amestecator

Uscatoare STELA de tip Feed – and – turn cu amestecator
Uscatorul cu amestecator la randul sau dezvoltat initial pentru uscarea porumbului foarte umed, este un uscator universal, dovedit de o mie de ori de cei 1.000 utilizatori ai acestui produs. De mai mult de 45 de ani, este inclus in programul de fabricatie al STELA, care a introdus acest principiu de uscare in Germania. Principiul de baza al uscatorului cu amestecator a fost cunoscut de zeci de ani, iar astfel de instalatii de uscare au fost construite intre timp si de alti numerosi producatori.

Uscatorul:
• este foarte robust si de lunga durata
• necesita costuri reduse cu operarea
• functionare simpla, fara operatii complicate la punerea in functiune
• este flexibil – pot fi uscate o multitudine de produse
• functioneaza cu consum redus de energie
• poate functiona atat continuu cat si discontinuu (sarje de uscare)
• permite grosimi de material pe patul de uscare foarte variabile (de la 40 la 400 mm)
• poate fi livrat „gata de conectare” in design mobil.
• produsul este golit automat, fara utilizarea altor ustensile mobile.

Acest lucru inseamna ca:
• au o viata mai lunga de functionare.
• pot fi uscate produse foarte fine pe gratarele cu ochiuri fine.
• siguranta 100% impotriva scurgerilor de aer.

Uscatoare STELA tip Feed-and-turn cu amestecator

Principiul de uscare:
Aerul cald este suflat printr-un fund dublu – un fund cu grilaj – prin produs. Un mecanism cu palete mobile amesteca si transporta produsul pe toata perioada de uscare. Acest principiu simplu garanteaza un proces de uscare scurt, fara intretinere si fara probleme. Un carucior misca roata cu palete de mai multe ori pe toata suprafata uscatorului pe parcursul intregului proces de uscare. Directia este schimbata datorita sistemului de control automat comandat prin comutatoarele de la sfarsit de cursa.

Aceasta combinatie asigura o amestecare optima a produsului si in consecinta o uscare constanta si omogena. Acest sistem evita riscul de aglomerare, chiar si pentru produsele foarte murdare sau umede. Uscatoarele cu alimentare automata si amestecator de tip Feed–and-turn pot fi utilizate in mod optim pentru cantitati mici sau mijlocii de produs. Acest lucru se realizeaza datorita celor doua moduri diferite de operare: uscare in flux continuu sau in flux discontinuu. Selectati uscare in sarje (flux discontinuu) pentru cantitati mici, atunci uscatorul este umplut iar programul de uscare incepe. Daca este necesar, produsul poate fi racit dupa ce a atins gradul de uscare dorit, dupa care uscatorul este golit automat.

STELA a dezvoltat un mecanism special cu palete mecanism de actionare pentru uscarea frunzelor de plante, plante aromatice, iarba, pelete, granule, aschii de lemn, turte de masline si multe alte produse similare. Uscatoarele cu alimentare automata si amestecator de tip Feed–and-turn cu noul mecanism de actionare cu palete este o alternativa excelenta pentru uscatorul cu banda in intervalul mediu de capacitate de pana la aprox. 2000 kW.

Unitatea de amestecare cu palete in functionare
Unitatea de amestecare cu palete in functionare.