Uscator cu recuperarea caldurii reziduale pentru instalatiile de biogaz

Uscator cu recuperarea caldurii reziduale pt instalatiile de biogaz

Uscator cu recuperarea caldurii reziduale pentru instalatiile de biogaz.

Atunci cand se proiecteaza concepte de recuperare a caldurii deseurilor, nu numai pentru instalatiile de biogaz dar si pentru centralele termice si electrice, STELA Laxhuber poate oferi un numar mare de solutii individuale datorita know-how-ului larg in domeniul tehnologiei de uscare. Multi operatori de instalatii de biogaz folosesc deja caldura disponibila pentru incalzirea cladirilor publice si private. Cu toate acestea, problema cea mai mare este ca de multe ori nu exista concepte care sa utilizeze caldura excesiva in afara perioadei de incalzire obisnuita. Preincalzirea aerului de uscare la uscatoarele agricole conventionale STELA este o posibilitate de a utiliza caldura reziduala in mod rezonabil.
Prin reconstructia unei instalatii de uscare existente sau chiar la o constructie complet noua – apa fierbinte poate fi utilizata prin intermediul unor schimbatoare de caldura pur si simplu conectate in amonte de arzatorul pentru combustibil lichid sau gazos.

Se poate obtine o economie de pana la 100% in cazul uscarii graului si mai mult de 60%, in cazul uscarii porumbului si dincolo de economii considerabile de costuri de functionare implica si o contributie substantiala la protectia mediului si la substituirea combustibililor fosili.

Schimbator de caldura

Schimbator de caldura de 1000 kW cu apa calda pentru preincalzirea aerului cald din uscator la uscarea porumbului.

Uscator de porumb

Uscator de porumb cu 400 kW, dotat cu dispozitiv de recuperare a caldurii reziduale dintr-o instalatie de biogaz.

Uscator cu recuperarea caldurii reziduale

Uscator de porumb mobil de tip MUF cu 1200 kW, dotat cu dispozitiv de recuperare a caldurii reziduale dintr-o instalatie de biogaz.

Incalzitor de aer

Incalzitor de aer avand preincalzire cu apa calda si arzator cu biogaz.

2017-03-28T10:27:50+00:00 iunie 4th, 2016|Uscatoare speciale STELA pentru alte produse|